وسیوس ونگ" نامی آشنا در عرصه ی طراحی و هنر و مولف مشهورترین کتاب های کلاسیک آموزش اصول طراحی در جهان است. این اثر با نام "اصول فرم و طرح"، ترکیبی است جامع از چند کتاب قبلی وی که اصول بنیادی و عملی طراحی و فرم دو بعدی و سه بعدی را به خوانندگان آموزش می دهد و مطالعه ی آن برای تمام هنرمندان و طراحان گرافیکی ضروری است.کتاب به سه بخش اساسی تقسیم شده که محتوای پیش رو را در بردارد:توضیحاتی در باب "اصول فرم و طرح"، با تاکید بر فرم های انتزاعی و مسطح، چگونگی ایجاد فرم و ساختار با تمرکز بر جنبه های ارائه شده که دانش و اطلاعات بصری طراح را وسعت می بخشد، توضیحاتی بر چگونگی استفاده از سطوح و خطوط جهت ایجاد اشیای خودایستا در دنیای حقیقی و همچنین توضیحاتی بر اصول طراحی دو بعدی و سه بعدی که با جدیدترین محتواهای آموزشی از گرافیک رایانه ای ترکیب شده اند؛ "وسیوس ونگ" نخست ابزار و نرم افزارهایی را متناسب با نیاز طراح معرفی می کند و به خواننده آموزش می دهد که چطور از رایانه برای پیاده سازی "اصول فرم و طرح"، بهره ببرد.
مولف
مترجم
ناشر
موضوع
شابک
تعداد صفحه
قطع و جلد
سال و نوبت چاپ
زبان کتاب
این اثر جامع از "وسیوس ونگ" پس از بخش کلیات، طراحی دو بعدی را تشریح می کند که خود از بخش های مقدمات، فرم، تکرار، ساختار، تشابه، تغییر تدریجی، نقش های شعاعی، غرابت، تباین، تمرکز، بافت و فضا تشکیل شده است. پس از آن نوبت به فرم دو بعدی می رسد که در آن جنبه ها و طراحی فرم و فرم های بازنمایی شده زیر ذره بین قرار گرفته است. بعد از تشریح "اصول فرم و طرح" دو بعدی، طراحی سه بعدی مورد بررسی قرار می گیرد که آن نیز از مقدمه، سطوح متوالی، ساختارهای دیواره ای، منشور و استوانه، تکرار، ساختارهای چندوجهی، سطوح مثلثی، چهارچوب و لایه های خطی و خطوط ارتباطی تشکیل شده است.
قسمت هایی از کتاب اصول فرم و طرح
هنگامی که با ابزار وسایل و مواد مختلف به دنبال خلق آثار تصویری بافتی یا سه بعدی هستیم، نشانه ها یا شکل ها خود به خود به وجود می آید. در این جریان بدون وقوف به چگونگی و علت تصمیم خود، درباره زیبایی یا جاذبه آنها قضاوت می کنیم. احساسات و عواطفی که در این روند کار دخالت می دهیم به نوعی بیان هنری می انجامد که بازتاب شخصیت ما به صورت ذوق علایقمان است. این رویکردی حسی به هنرهای جسمی است. از سوی دیگر، با شناخت قبلی مشکلات پیش رو نیز می توان اثری هنری آفرید. رویکرد عقلانی تعریف هدف ها و محدودیت ها، تجزیه و تحلیل وضعیت، سنجش امکانات موجود، انتخاب عناصر ترکیب و تلاش برای یافتن مناسب ترین راه حل چنین رویکردی نیاز به تفکر اصولی، همراه با عینیت گرایی فراوان، دارد. با وجود این، برای قضاوت درباره زیبایی، هماهنگی و جذابیت اثر باید احساس درونی در همه تصمیم گیری های ما در مورد آثار تجسمی دخیل باشد.
دیدگاه خود را بنویسید