جامعه شناسی فرهنگ

روبرت وسنو / مصطفی مهرآیین / نشر کرگدن

از {{model.count}}
110,000
93,500 تومان
15%
محصول مورد نظر موجود نمی‌باشد.
تعداد
نوع
  • {{value}}
موجودی: {{ (1 > 2147483646) ? "نامحدود" : (model.stock || 1) }} عدد
کمی صبر کنید...

روبرت وسنو در کتاب جامعه شناسی فرهنگ، نظریه‌ای درباره رابطه اندیشه و ساختار اجتماعی ارائه می‌کند. به نظر می‌رسد تلاش نویسنده بر این بوده است تا به سه پرسش مهم درباره موضوعات جنبش‌های ایدئولوژیک اصلاح دینی، روشنگری و سوسیالیسم پاسخ بدهد. این کتاب شامل مقاله‌ای است که به بررسی جهت‌گیری‌های جدید در مطالعه فرهنگ می‌پردازد. سپس به اکتشافاتی اشاره می‌کند که در تحلیل فرهنگی نظام اخلاقی و معنی ساختار اجتماعی و ایدئولوژی شکل گرفته است. در نهایت هم به بخشی از عوامل و منابعی می‌پردازد که فضای لازم برای گفتمان جوامع درباره سوسیالیسم اروپایی، روشنگری و اصلاحات دینی را در اروپا و در بستر تاریخ تحول نظام سرمایه داری به وجود آورده‌اند.

مولف
روبرت وُسنو
مترجم
مصطفی مهرآیین
ناشر
نشر کرگدن
موضوع
جامعه شناسی
شابک
978-6226420686
تعداد صفحه
248 صفحه
قطع و جلد
رقعی شمیز
سال و نوبت چاپ
1401 || چاپ سوم
زبان کتاب
فارسی

کتاب "جامعه شناسی فرهنگ " نوشته روبرت ونسو کتابی ارزشمند در راستای ساختار های فرهنگی از منظری جامعه شناختی است که توسط نشر "کرگدن" روانه بازار کتا در ایران با ترجمه مصطفی مهرآیین شده است. چه شرایط تاریخی‌ای زمینه‌ساز شکل‌گیری اندیشه‌ای نو در جامعه می‌شود و چه عواملی فرم، محتوا و جهت‌گیری این اندیشه را شکل می‌دهد؟ در پاسخ به این پرسش، دو رویکرد کلی در جامعه‌شناسی فرهنگ قابل‌تشخیص است. در یک سو، جامعه‌شناسانی قرار دارند که وظیفۀ جامعه‌شناسی فرهنگ را نشان دادن تأثیر یک‌سویه و تعین‌بخش جامعه بر فرهنگ می‌دانند. در سوی دیگر، جامعه‌شناسانی‌اند که به استقلال فرهنگ معتقدند و فرهنگ را چیزی بیش از بازتاب صرف جامعه می‌دانند. وسنو در پژوهش خود در پی پاسخ گفتن به سه پرسش بنیادی دربارۀ جنبش‌های ایدئولوژیک اصلاح دینی، روشنگری و سوسیالیسم اروپایی است: چه شرایطی زمینه‌ساز شکل‌گیری این جنبش‌های ایدئولوژیک در تاریخ تحول سرمایه‌داری اروپا شد؟ چه عواملی منابع و فضای اجتماعی لازم برای تولید و رشد این گفتمان‌های فرهنگی را فراهم آورد؟ و چه عواملی ساختار درونی و محتوای این گفتمان‌ها را تعیین کرد؟ آنچه پژوهش وسنو را از پژوهش‌های پیشین متمایز می‌کند این است که او پاسخش را مبتنی بر دریافتی تازه از فرهنگ (دریافت «عینی» از فرهنگ و ایدئولوژی) و ساختار اجتماعی (ساختار به‌عنوان «بانک یا ذخیرۀ منابع») مطرح می‌کند. او در تقابل با سه نظریۀ تطابق فرهنگی، مشروعیت طبقاتی و محرومیت نسبی و با به چالش کشیدن مفروضات «ذهن‌گرایانه» آنها، رویکردی تازه به مکانیسم‌های رابط میان اندیشه و ساختار اجتماعی عرضه می‌کند.

دیدگاه خود را بنویسید

  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...

محصولات مرتبط