حقیقت و وجود

ژان پل سارتر / شروین اولیایی / نشر ققنوس

از {{model.count}}
110,000
93,500 تومان
15%
محصول مورد نظر موجود نمی‌باشد.
تعداد
نوع
  • {{value}}
موجودی: {{ (0 > 2147483646) ? "نامحدود" : (model.stock || 0) }} عدد
کمی صبر کنید...

حقیقت و وجود تلاشی است برای بنیاد نهادنِ نوعی اخلاق بر پایۀ هستی‌شناسی. سارتر در این کتاب، با تکیه بر تفسیر هایدگر از مفهوم یونانی «آلثیا» یا حقیقت به مثابۀ ناپوشیدگی، می‌کوشد امکان‌ها و شرایط ناپوشیده‌سازی حقیقت توسط «عمل» آزاد انسانی را تبیین و «مسئولیت» انسان در قبال «حقیقت» و «تاریخ» را تحلیل و بررسی کند.در میان نوشته‌های دوران پختگی سارتر که پس از مرگش انتشار می‌یابند، این اثر تا جایی که ما می‌دانیم تنها نوشته‌ای است که یک متن کامل محسوب می‌شود. در این کتاب، نویسندۀ هستی و نیستی درصدد است تا نقشِ ایدۀ حقیقت را در بین‌الاذهانیت انسان‌ها ارزیابی کند.

مولف
ژان پل سارتر
مترجم
شروین اولیایی
ناشر
ققنوس
موضوع
فلسفه
شابک
978-6220404217
تعداد صفحه
134 صفحه
قطع و جلد
رقعی شمیز
سال و نوبت چاپ
1402 || چاپ دوم
زبان کتاب
فارسی

در نهایت، حقیقت و هستی به ما اجازه می دهد تا تحلیل ژان پل سارتر از حقیقت و وجود را بخوانیم. این دنباله معرفتی درخشان هستی و نیستی در میان دست نوشته های منتشرنشده سارتر توسط دختر خوانده و مجری او، آرلت الکایم سارتر، یافت شد. این اثر که پس از مرگش در سال 1989 در فرانسه منتشر شد، مربوط به سال 1948 است، اندکی پس از فراخوان بحث برانگیز سارتر برای تعهد سیاسی نویسنده و سخنرانی عمومی مشهور او "اگزیستانسیالیسم یک انسان گرایی است". « حقیقت و وجود » که در پاسخ به «جوهر حقیقت» مارتین هایدگر نوشته شده، محصول سال‌هایی است که سارتر به‌عنوان فیلسوف، رمان‌نویس، نمایشنامه‌نویس، مقاله‌نویس و کنشگر سیاسی به اوج خود می‌رسید. این متن مختصر، منسجم و جذاب، هستی‌شناسی حقیقت سارتر را بر حسب پرسش‌های اخلاقی کلیدی مشخصه آزادی، کنش و سوء نیت او ارائه می‌کند. حقیقت و هستی ضمن تأکید بر ابعاد شهودی و شخصی حقیقت، این بحث را نیز بررسی می‌کند که نادیده گرفتن یک عمل عمدی است که مانند همه دانش‌ها از شرایط هستی‌شناختی اولیه جهل شروع می‌شود. بنابراین، در مرکز بحث سارتر، تبیین‌های جهل (که ناشی از انتخاب نادیده‌انگیز است)، توصیف‌های پدیدارشناختی (رفتاری که به دنبال اجتناب از حقیقت است)، و دلایلی که چرا فرد از حقیقت اجتناب می‌کند، قرار دارد. سارتر به بررسی این موضوع می پردازد که چرا فردی مبتلا به سل، باید به جای قبول مسئولیت آن، بیماری را که او را می کشد نادیده بگیرد. این‌جا سارتر اگزیستانسیالیست در بدیع‌ترین و تحریک‌کننده‌ترین کارش است: این اثر معرفت‌شناسی، مبتنی بر هستی‌شناسی، به اثری اخلاقی تبدیل می‌شود. در عین حال، حقیقت و هستی، برخی از مهم‌ترین بینش‌های نقد عقل دیالکتیکی را پیش‌بینی می‌کند و مبنای آن قرار می‌دهد. حقیقت و وجود توسط یک مقاله بیوگرافی، تاریخی و تحلیلی گسترده توسط رونالد آرونسون معرفی شده است.

دیدگاه خود را بنویسید

  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...