این کتاب نقدی جذاب و روشن در مورد روشنفکران (اما نه برای) ارائه می دهد که تأثیر آنها را بر افکار عمومی، سیاست ها و جامعه به طور کلی بررسی می کند. روشنفکران مدرن نه از طریق شکل دادن به عقاید یا هدایت اعمال صاحبان قدرت، بلکه با شکل دادن به افکار عمومی به گونهای بوده است که بر اعمال صاحبان قدرت در جوامع دموکراتیک تأثیر میگذارند. صاحبان قدرت دیدگاه کلی یا سیاست های خاص مورد علاقه روشنفکران را می پذیرند. توماس سوئل در «روشنفکران و جامعه» نه تنها سوابق روشنفکران را در مواردی که از آنها دفاع کرده اند بررسی می کند، بلکه انگیزه ها و محدودیت هایی را نیز تحلیل می کند که در آن دیدگاه ها و دیدگاه های آنها ظاهر شده است. در نهایت، او نشان میدهد که چقدر روشنفکران در نسخههای خود برای مصائب جامعه، نه تنها اشتباه میکنند، بلکه اشتباه فاحشی و فاجعهباری را نشان میدهند
مولف
مترجم
ناشر
موضوع
شابک
تعداد صفحه
قطع و جلد
سال و نوبت چاپ
زبان کتاب
اگرچه این کتاب دربارهٔ روشنفکران است، اما برای روشنفکران نوشته نشده است. هدف کتاب شناخت این پدیدهٔ اجتماعی مهم و ارائهٔ آن به کسانی است که مایل هستند آن را در هر مسیری از زندگی که ممکن است باشند، استفاده کنند و با دیگران به اشتراک بگذارند.
هدف برخی از مطالعات مربوط به تاریخ روشنفکران، خصوصاً مطالعات مربوط به تفاوتهای ایدئولوژیکی آنها، شرح نگرشهای اجتماعی با تکیه بر تفاوت ارزشها در بین طرفهای مخالف و با موضوعات مختلف است. اما، کتاب روشنفکران و جامعه قصد دارد تفاوتهای ایدئولوژیکی را از طریق فرضیههای بنیادی مختلف دربارهٔ حقایق زندگی، ذات انسان، ماهیت و نحوهٔ توزیع دانش شرح دهد. تفاوتهای ایدئولوژیکی مبتنی بر تفاوت ارزشها در نهایت بر وجود سلیقههای مختلف پایدار هستند که گفته میشود در اینباره اختلاف نظری وجود ندارد. اما تفاوتهای مبتنی بر باورهای مربوط به حقایق، علّیت، ذات انسان، ماهیت و نحوهٔ توزیع دانش در نهایت به پرسشهایی دربارهٔ ادراکات مختلف از دنیای واقعی میرسند که به فرضیاتی منجر میشوند که میتواند از لحاظ تجربی مورد بررسی قرار گیرند.
دیدگاه خود را بنویسید