ساز شکسته

آکیرا میزوبایاشی / محمد مهدی شجاعی / نشر برج

از {{model.count}}
75,000
63,750 تومان
15%
محصول مورد نظر موجود نمی‌باشد.
تعداد
نوع
  • {{value}}
موجودی: {{ (1 > 2147483646) ? "نامحدود" : (model.stock || 1) }} عدد
کمی صبر کنید...

میزوبایاشی نویسنده‌ای ژاپنی است که به فرانسوی می‌نویسد؛ او در این کتاب پیوندی خلق می‌کند میان سوگ و گسستن از ریشه‌ها، و از دنیای آدم‌هایی که آرشه و ساز و نت به هم پیوندشان داده قصه‌ای فراسوی مرزهای جغرافیایی می‌سازد. درست مثل صدای یک ساز؛ یک ویولن.

مولف
آکیرا میزوبایاشی
ترجمه
پژمان طهرانیان
ناشر
برج
موضوع
رمان خارجی
شابک
978-6227280302‬‬
تعداد صفحه
200 صفحه
قطع و جلد
رقعی شومیز
سال و نوبت چاپ
1402 || چاپ دوم
زبان کتاب
فارسی

توکیو، سال ۱۹۳۸. رئی، پسر یازده ساله، در کمد پنهان شده و از در نیمه‌باز آن برای آخرین بار پدرش را می‌بیند. آتش جنگ آسیا را به کام خود کشیده است؛ از نگاه سیاست‌های توسعه‌طلبانه‌ی امپراتور، همه دشمن‌اند و پدرِ رئی که ویولنیست است از این قاعده مستثنا نیست؛ پدر به‌همراه چهار عضو دیگر گروه موسیقی‌ به جرم خیانت بازداشت می‌شود. ویولنی شکسته و زخمی ماندگار تنها یادگار‌های پدر است برای فرزندش.

مواجهه با شکستن سازها، سازهای شکسته و انسان‌های ساز‌شکسته، به خاصه برای ما مردم ایران چیز عجیب و غریبی نیست. البته ماجرای «ساز شکسته»‌ی «آکیرا میزوبایاشی» تفاوت‌های بسیاری با ساز‌‌های شکسته‌‌ای دارد که در تاریخ‌ خودمان دیده و شنیده‌ایم. خداپنداری امپراطوری ژاپن پس از دوران میجی با سرعت تمام می‌خواست همه‌ی جهان را زیر یک سقف داشته باشد و هشت گوشه‌ی هستی را به سیطره‌ی امپراطوری شینتویی دربیاورد و این شد که نظامی‌گری ژاپنی و تصرف منچوری و فیلیپین و کره و ... نمود بیرونی آن شد و حکومت پلیسی به واسطه‌ی گروه‌های متشکل از مردم به ظاهر معمولی موسوم به توناریگومی نمایش درونی آن. همین‌ها دست به دست هم دادند و ژاپن دهه‌های 20 و 30 تا 1945 را به یکی از مخوف‌ترین و خون‌ریزترین حکومت‌های تاریخ بدل کردند. کتاب ساز شکسته در آن سال‌های خوفناک پایان دهه‌ی 1930 می‌گذرد و حکایت ویولونیست نگون‌بختی‌ست که به همراه دوستان موزیسین‌اش خائن به وطن شناخته شده و جز ساز شکسته و فقدان‌اش، چیزی از او برای پسرش «رئی» باقی نمی‌ماند. میزوبایاشی که خودش نیز بریدن از زادگاه و زبان را تجربه کرده، در این کتاب داستان جوانی داغدیده و سوگوار را روایت می‌کند که میان داغ عزیز و صدای ویولون برجای مانده و انفصال از همه‌ی پیشینه‌ و فرهنگ‌ زادبودمش در حرکت است و این تردید برآمده از ساز شکسته، گویی ابدی‌ست.

دیدگاه خود را بنویسید

  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...

محصولات مرتبط