سقراط در خیابان های آتن با مردم حرف می زند و آنها را به فکر کردن دعوت می کند. مشکل اینجاست که همه مثل سقراط عاشق دانستن نیستند. بنابراین از پرسش های بی وقفه خشمگین می شوند. می شود از سقراط شکایت کرد؟ می شود برایش دادگاه تشکیل داد؟ اگریک فیلسوف را به مرگ محکوم کنند چه می شود؟ داستان «مرگ سقراط» با یک پرسش آغاز می شود: داناترین آدم یونان چه کسی است؟ پاسخ روشن است؛ سقراط ، اما سقراط می گوید که فقط یک چیز می داند، اینکه چیزی نمی داند. و این مبدا فلسفه ی اوست. مبنای اندیشه ی سقراط، فیلسوف یونانی دوران باستان، پرسشگری و شک درباره ی هر چیز بدیهی است تا از این طریق به مرحله ی بالاتری از شناخت برسد. شک سقراطی را قابله ی حقیقت می دانند.
مولف
مترجم
تصویرگر
ناشر
موضوع
رده سنی
شابک
تعداد صفحه
قطع و جلد
سال و نوبت چاپ
زبان کتاب
سقراط فیلسوفی بود که در خیابانهای آتن راه میرفت و مردم را به شناختن خودشان فرامیخواند. او هرکسی را که سر راهش میدید، صدا میزد و میگفت: «سلام بر تو، ای خوبترینِ آدمها و ای شهروند آتن، باشکوهترین شهر جهان! تو نگران سرافرازی و شهرت و اعتبارت هستی، نگران خوشی و ثروتت. اما به جستوجو کردن حقیقت هم فکر میکنی؟ به داناتر شدن خود؟ کوتاه بگویم، به درست فکر کردن هم میاندیشی؟ به فلسفه ورزیدن؟» اما مشکل اینجا بود که همه مثل سقراط عاشق دانستن نبودند. بنابراین از پرسشهای بیوقفهی او خشمگین میشدند. با این شرایط، به نظر شما، میشود از سقراط شکایت کرد؟ میشود برایش دادگاه تشکیل داد؟ اگر یک فیلسوف را به مرگ محکوم کنند، چه میشود؟ «مرگ سقراط» اصلاً فایدهای هم دارد؟
داستان «مرگ سقراط»، که یکی از کتابهای مجموعهی «افلاطونهای کوچک» است، با یک پرسش آغاز میشود: داناترین آدم یونان چهکسی است؟ پاسخ روشن است: سقراط. اما سقراط میگوید که فقط یک چیز میداند، اینکه چیزی نمیداندن. و این مبدأ فلسفهی اوست.
مبنای اندیشهی سقراط، فیلسوف یونانی دوران باستان، پرسشگری و شک دربارهی هر چیز بدیهی است تا از این طریق به مرحلهی بالاتری از شناخت برسد. شک سقراطی را قابلهی حقیقت میدانند.
این کتاب جایزهی «برگبوهای سبز» را از آن خود کرده است.
دیدگاه خود را بنویسید