نردبان شکسته

چگونه نابرابری بر طرز فکر زندگی و مرگ ما تأثیر می گذارد / کیت پین / سمانه پرهیزکاری / نشر میلکان

از {{model.count}}
160,000
136,000 تومان
15%
محصول مورد نظر موجود نمی‌باشد.
تعداد
نوع
  • {{value}}
موجودی: {{ (0 > 2147483646) ? "نامحدود" : (model.stock || 0) }} عدد
کمی صبر کنید...

کتاب «نردبان شکسته» اثری نوشته ی «کیت پین» است که اولین بار در سال 2017 منتشر شد. تأثیرات اجتماعی و اقتصادی نابرابری، بسیار عمیق هستند و مطالعات گسترده ای در مورد آن ها صورت پذیرفته است، اما در مورد تأثیرات روانشناختی این مفهوم چطور؟ «پین» بر اساس مدارک گوناگون استدلال می کند که نابرابری، یا صرفا تصور وجود آن، به شیوه هایی بر ما تأثیر می گذارد که به شکلی مشابه، عمیق و دگرگون کننده و البته قابل پیشبینی هستند. تحقیقات او به موضوعاتی همچون سوگیری های نه چندان آشکار، شکاف سیاسی در حال گسترش، و انباشت فزاینده ی ثروت در میان ابرثروتمندان می پردازد و همچنین این موضوع را مورد بررسی قرار می دهد که استرس چگونه به عنوان واکنشی گذرا به بحران های لحظه ای شکل گرفت اما پس از مدتی به وضعیتی همیشگی در زندگی انسان ها تبدیل شد.

مولف
کیت پین
مترجم
سمانه پرهیزکاری
ناشر
نشر میلکان
موضوع
جامعه شناسی
شابک
9786226573627
تعداد صفحه
224 صفحه
قطع و جلد
رقعی شومیز
سال و نوبت چاپ
1401 || چاپ هفتم
زبان کتاب
فارسی

سطوح نابرابری در جهانِ امروز به‌هیچ‌وجه با گذشته قابل‌مقایسه نیست. اختلاف و فاصله‌ی میان ثروتمند و فقیر دارای پیامدهایی بسیار فراتر از مسائل صرفاً مالی‌ست. در کتاب «نردبان شکسته» کیت پینِ روان‌شناس به بررسیِ این مسئله می‌پردازد که چگونه نابرابری نه‌تنها ما را از لحاظ اقتصادی از هم جدا می‌کند، بلکه پیامدهای عمیقی در طرز فکر، نحوه‌ی واکنش به استرس، عملکرد سیستم ایمنی بدن و حتا نگرش به مفاهیم اخلاقی چون عدالت و انصاف دارد. یافته‌های تحقیقاتیِ جدید در روان‌شناسی، علوم اعصاب و اقتصادِ رفتاری نه‌تنها آشکار می‌کند که نابرابری رفتار افراد را به شکل‌های قابل‌پیش‌بینی تغییر می‌دهد، بلکه این دیدگاهِ ناقص که فقر را نتیجه‌ی عدم موفقیت فردی می‌داند، اصلاح می‌کند. در میان جوامع پیشرفته، نابرابری در‌ اصل نه میزان پول آدم‌ها، بلکه احساس‌شان نسبت‌به جایگاهی‌ست که دیگران دارند. چیزی‌که مهم است احساسِ فقیر‌بودن است، نه صرفاً فقیر‌بودن.
دانستنِ این‌که نابرابری چگونه جهانِ ما را شکل می‌دهد، کمک می‌کند بهتر درک کنیم که چه‌چیزی باعث شکاف ایدئولوژیک می‌شود، این‌که چرا نابرابریِ زیاد کاری می‌کند که طبقه‌ی متوسط احساس جاماندگی کند، و این‌که چگونه می‌توان از مسابقه‌ی بی‌پایانِ مقایسه‌ی اجتماعی خارج شد.

 

از متن کتاب:
نابرابری کُنش‌ها و احساسات ما را به‌شیوه‌ای نظام‌مند و قابل‌پیش‌بینی و همین‌طور مکرر تحت‌تأثیر قرار می‌دهد؛ باعث می‌شود کوته‌بین و مستعدِ هر گونه رفتار پرخطر شویم، و میل به قربانی‌کردنِ آینده‌ی امن‌مان برای لذتی آنّی افزایش یابد، باعث می‌شود میل بیش‌تری به تصمیم‌گیری‌های متناقض داشته باشیم، به افکار عجیب باور پیدا کنیم و به‌شکلی خرافاتی جهان را آن‌گونه ببینیم که می‌خواهیم باشد، نه آن‌گونه که هست. نابرابری ما را از هم جدا می‌کند و در جبهه‌هایی قرار می‌دهد که نه‌تنها بر‌اساس درآمد، بلکه بر‌اساس ایدئولوژی و نژاد از هم تفکیک شده‌اند، و به‌این‌‌ترتیب اعتماد به یکدیگر را کاهش می‌دهد. نابرابری اضطراب‌آور است و باعث می‌شود از سلامت و شادیِ کم‌تری برخوردار باشیم.

دیدگاه خود را بنویسید

  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...

محصولات مرتبط