با گذشت چند دهه از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی، اهمیت به انتشار رسیدن آثاری نظیر "برای تاریخ می گویم" به همت "سعید علامیان" دو چندان شده است؛ چرا که نیاز است نسل امروز بیش از پیش به وقایع سالهای اولیه انقلاب توجه کند. "برای تاریخ می گویم" که "خاطرات محسن رفیق دوست" را شامل میشود، یکی از خاصترن آثار تاریخی در سپهر بلند کتابهای است که به رویدادهای سرنوشتساز در روزهای آغازین پیروزی انقلاب اختصاص دارد.
مولف
ناشر
موضوع
شابک
تعداد صفحه
قطع و جلد
سال و نوبت چاپ
زبان کتاب
کتاب برای تاریخ میگویم اثر سعید علامیان انتشارات سوره مهر/جلد ۱
در/جلد اول کتاب «برای تاریخ می گویم»، خاطرات از مقطع ورود حضرت امام خمینی (ره) در ۱۲ بهمن ۱۳۵۷ به بعد، تا سال ۱۳۶۸ روایت شده اند.
دهه اول انقلاب دهه پر حادثه ای است و مهم تر از همه، هشت سال دفاع مقدس در این ایام اتفاق می افتد. رفیقدوست به این دلیل که یکی از پایه گذاران سپاه پاسداران است و بعد از آن مسوولیت تدارکات دفاع مقدس را بر عهده داشته، یکی از شخصیت های مهم در این ایام به حساب می آید. رفیق دوست شورای ترکیبی سپاه پاسداران را تشکیل می دهد و در سال ۱۳۶۲ به عنوان نخستین وزیر سپاه وارد کابینه می شود.
مجموعه سه جلدی کتاب برای تاریخ میگویم خاطرات محسن رفیق دوست است. جلد دوم «برای تاریخ می گویم » در بردارنده خاطرات وقایعی است که درسالهای ۱۳۶۸ تا ۱۳۷۸ اتفاق افتاده است.
خلاصه اثر در گفت وگویی از آقای رفیق دوست پرسیدم اگربخواهید بر هفتاد و چهار سال زندگیتان اسمی بگذارید، چه می گویید؟ گفت: «زندگی پرماجرای محسن.» فکر میکنم همین جمله کوتاه می تواند پاسخ سوال احتمالی خواننده این کتاب را بدهد که چرا باید «برای تاریخ می گویم »جلد دومی هم می داشت؟درحقیقت،این سئوال من هم بود. اماشخصیت خاص آقای رفیق دوست خیلی زود مرابه نتیجه رساند؛ حاج محسن همانطورکه خودش می گوید آدم پرماجرایی است؛کسی نبوده که یک جا آرام بنشیند و تنها به مسئولیتی که به او واگذارمی شده بسنده کند. آنچه از او سراغ داریم، کسی است که انقلاب اسلامی را حاصل یک عمرمبارزه خود می داند؛طبیعی است که نسبت به حوادث و مسائل پیرامون انقلاب بی تفاوت نباشد و خصلت ذاتی کنجکاوی اش او را به صحنه و پشت صحنه وقایع بکشاند. همین می توانست انگیزه کافی را برای نگارش جلد دوم «برای تاریخ می گویم » ایجاد کند.
جلد سوم کتاب «برای تاریخ میگویم» خاطرات محسن رفیق دوست اولین و آخرین وزیر سپاه جمهوری اسلامی می باشد. این بخش از خاطرات به دهه سوم انقلاب اختصاص دارد. رفیق دوست در این بخش، به بیان خاطرات سال های ۷۸ تا ۸۸ می پردازد. بخشی از خاطرات این اثر به خاطرات راوی درباره اتفاقات سال ۸۸ اختصاص دارد.
این کتاب به روش پرسش و پاسخ تدوین شده و سوالات مطرح شده از سوی نگارنده در آن با مطالعه دقیق آرشیو مطبوعات و خاطرات برخی از چهرههای انقلابی حاصل شده است که جامعیت کتاب را دوچندان کرده است.
دیدگاه خود را بنویسید