نگرشهای فمینیستی و پژوهش فمینیستی هر چند اکنون از سوی جامعهشناسی مردمحورِ رایج بهرسمیت شناخته میشود اما هنوز در حاشیه مانده است. این کتاب نشان میدهد که این مقولات در آموزش و پژوهش جامعهشناختی نقشی محوری دارند. نظریههای مردمحورانه و یافتههای پژوهشیِ آنها، در بهترین حالت خود، ناقصاند زیرا نمیتوانند دیدگاه زنان را بهدرستی مورد توجه قرار دهند. جامعهشناسی را باید از اساس بازسازی کرد تا بتواند دانشی را که فمینیستها تولید کردهاند در دل خود جای دهد.آشنایی با مطالبی که در این کتاب عرضه شده برای دانشجویانی که به رشتهٔ جامعهشناسی وارد میشوند ضرورتی انکارناپذیر است.
مولف
مترجم
ناشر
موضوع
شابک
تعداد صفحه
قطع و جلد
سال و نوبت چاپ
زبان کتاب
جامعه شناسی علمی است زیر سلطه ی مردان و این واقعیت در نظریه ها و روش ها و تحقیقات و آموزش این علم، معانی و کاربردهای اساسی دارد. با وجود انتقادهایی که دست کم در بیست سال اخیر به پیش داوری ها و جانب داری های مردانه ی جامعه شناسی وارد شده هنوز تغییر چندانی در این علم پدید نیامده است. و اگرچه تعداد زنانی که درس جامعه شناسی می خوانند بیش تر است هنوز مدرسان مرد اکثریت دارند. زنان را از احراز مناصب بالا در این رشته محروم می کنند و از سوی دیگر به آن ها جامعه شناسی مردانه می آموزند یعنی دانشی را القا می کنند که در توجیه جایگاه فرودست زنان در ساختار اجتماعی بریتانیای امروز نقش مهمی دارد.
این سومین ویرایش از کتاب پرفروش جامعه شناسی زنان، محوریت مداوم دیدگاهها و تحقیقات فمینیستی را در سازمان جامعهشناختی تأیید میکند و دانشجویان را با طیف گسترده مشارکتهای فمینیستی در زمینههای کلیدی نگرانی جامعهشناختی آشنا میکند. این نسخه با اصلاح کامل شامل موارد زیر است:
-فصل های جدید در رابطه جنسی و رسانه ها
-مطالب اضافی در مورد نژاد و قومیت، معلولیت و بدن
-بسیاری از نمونه های جدید بین المللی و مقایسه ای
-تأثیر نظریه های جهانی شدن و مطالعات پسااستعماری.
علاوه بر این، عناصر نظری نیز با توجه به تحولات اخیر در نظریه اجتماعی به طور کامل بازاندیشی شده اند. این کتاب توسط سه معلم و ممتحن مجرب نوشته شده است، این کتاب به دانشجویان جامعه شناسی و مطالعات زنان یک نمای کلی از سهم فمینیستی در تمام زمینه های کلیدی نگرانی جامعه شناختی می دهد.
دیدگاه خود را بنویسید