چرا ملت ها شکست می خورند؟

ریشه های قدرت، ثروت و فقر / دارون عجم اوغلو / جیمز اِی رابینسون / محسن میردامادی / محمدحسین نعیمی پور / نشر روزنه

از {{model.count}}
محصول مورد نظر موجود نمی‌باشد.
تعداد
نوع
  • {{value}}
موجودی: {{ (0 > 2147483646) ? "نامحدود" : (model.stock || 0) }} عدد
کمی صبر کنید...

کتاب چرا ملت ها شکست می خورند، اثری نوشته ی دارون عجم اوغلو و جیمز رابینسون است که اولین بار در سال 2012 انتشار یافت. عجم اوغلو و رابینسون در این اثر ارزشمند تلاش می کنند تا دلایل فقر و ثروتمندی ملت های مختلف را به شکلی جامع مورد بررسی قرار دهند. در نظر آن ها، اقلیم، جغرافیا و فرهنگ نمی توانند در راه رسیدن یک کشور به کامیابی اجتماعی و سیاسی، نقشی تعیین کننده داشته باشند و این نهادهای حاکم هستند که این نقش را بر عهده دارند. این دو نویسنده برای اثبات گفته ی خود، از طیفی وسیع از نمونه های تاریخی استفاده می کنند: از شهر-دولت های تمدن مایا و انقلاب سال 1688 انگلستان گرفته تا قیام مصری ها در سال 2011 که منجر به سقوط حسنی مبارک از اریکه ی قدرت شد. کتاب چرا ملت ها شکست می خورند، اثری بسیار خواندنی و آموزنده است که اطلاعاتی ارزشمندی را در رابطه با اوضاع سیاسی و اقتصادی جهان در اختیار مخاطبین می گذارد.

مولف
دارون عجم اوغلو
جیمز اِی رابینسون
مترجم
محسن میردامادی
محمدحسین نعیمی پور
ناشر
روزنه
موضوع
سیاست های اقتصادی و اجتماعی کشورهای در حال توسعه
شابک
9789643344528
تعداد صفحه
536 صفحه
قطع و جلد
رقعی شمیز
سال و نوبت چاپ
1401 || چاپ هجدهم
زبان کتاب
فارسی

چرا ملت‌ها شکست می‌خورند اثر تحسین شده دو استاد اقتصاد دارون عجم اوغلو استاد دانشگاه فناوری اطلاعات ماساچوست MIT و جیمز رابینسون استاد دانشگاه شیکاگو است. این کتاب در همان سال انتشار (۲۰۱۲) یکی از ۱۰ اثر دانشگاهی برجسته در حوزه اقتصاد سیاسی شناخته شد.   با نگارشی درخشان و دلپذیر به پرسشی پاسخ می‌دهد که قرن‌ها متخصصان را درمانده کرده است. چرا برخی کشورها ثروتمند و برخی دیگر فقیرند و به واسطه ثروت و فقر، سلامتی و بیماری غذا و قحطی از یکدیگر مجزا می‌شوند؟» آیا این امر ناشی از فرهنگ، آب و هوا یا جغرافیا است؟ شاید جهل و غفلت از سیاست‌های صحیح علت ناکامی است؟ مطلقاً خیر. هیچ یک از این عوامل قطعی یا محتوم نیستند. از این که بگذریم، چگونه توضیح دهیم که چرا بوتسوانا تبدیل به یکی از کشورهایی شده است که سریعترین رشدها را در جهان دارند، در حالی که سایر کشورها آفریقایی همچون زیمبابوه، کنگو و سیرالئون در ورطه فقر وخشونت گرفتار آمده‌اند؟

دارون عجم اوغلو و رابینسون در چرا ملت‌ها شکست می‌خورند قاطعانه نشان می‌دهند که این نهادهای اقتصادی و سیاسی ساخته دست بشرند که شالوده موفقیت اقتصادی (یا فقدان آن) را می‌سازند. عجم اوغلو و رابینسون بر مبنای پانزده سال مطالعه برروی منابع اصلی به شواهد تاریخی فوق‌العاده‌ای از امپراطوری رم، دولت – شهرهای مایا و نیز دوران قرون وسطی، اتحادیه جماهیر شوروی و آفریقا نظم می‌بخشند تا نظریه اقتصاد سیاسی تازه‌ای بنا کند که ارتباطی وسیع با پرسش‌های سترگ امروزین دارد. «چرا ملت‌ها شکست می‌خورند؟» در کنار کتاب «سرمایه در قرن ۲۱» توماس پیکتی یکی از مهم‌ترین کتاب‌های به‌نگارش درآمده در این زمینه در سال‌های اخیر است و نحوه نگاه و درک شما را نسبت به جهان دگرگون می‌کند.

دیدگاه خود را بنویسید

  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...

محصولات مرتبط