آیا نقد سکولار است؟

طلا اسد / جودیت باتلر / وندی بروان / صبا محمود / آلما بهمن پور / نشرنی

از {{model.count}}
98,000
83,300 تومان
15%
محصول مورد نظر موجود نمی‌باشد.
تعداد
نوع
  • {{value}}
موجودی: {{ (2 > 2147483646) ? "نامحدود" : (model.stock || 2) }} عدد
کمی صبر کنید...

کتاب پیش رو مجموعه ی شش یادداشت به هم پیوسته از طلال ،اسد صبا محمود، جودیت باتلر و وندی براون است. گرچه میتوان مقالات دوم و سوم از اسد) و (محمود را تا حدودی مستقل در نظر گرفت اما مجموعه ی این مقالات به فهم در نمی آیند مگر با قرار دادنشان در ارتباطی متقابل با یکدیگر این متون از خلال ماجرای کاریکاتورهای دانمارکی که در سالهای ۲۰۰۵ و ۲۰۰۸م منتشر شدند به بررسی جایگاه نقد در جوامع غربی و ارتباط سازنده ی آن با مفاهیمی چون سکولاریزم و دین داری آزادی بیان و سرکوب و نیز کنش ورزی انسان معاصر میپردازند.

مولف
طلا اسد / جودیت باتلر / وندی بروان / صبا محمود
مترجم
آلما بهمن پور
ناشر
نشر نی
موضوع
آزادی گفتار
شابک
9786002533845
تعداد صفحه
191 صفحه
قطع و جلد
رقعی شمیز
سال و نوبت چاپ
1401 || چاپ چهارم
زبان کتاب
فارسی

بنا به تجربه ی شخصی از برخورد با این کتاب میتوانم حدس بزنم که مطالعه ی آن میتواند موجب ناراحتی و چه بسا خشم در خواننده البته خواننده ای با ویژگیهایی به خصوص شود. اما این ناراحتی امری به جاست چرا که نویسندگان کتاب آیا نقد سکولار است؟» یک راست به سراغ مفاهیمی می روند که از مبانی بدیهی انگاشته شده ی رویکرد انتقادی محسوب می.شوند آنچه این متفکران با بی رحمی به پرسش میکشند از نظر بسیاری از روشنفکران کنش ورزان و اندیشمندان مدرن، فضایل بی شبهه و اصول اولیه ی تفکر و اصلاحگری انتقادی را تشکیل می دهد. آنها ماشه ی نقد را به سوی خود نقد میچکانند و آن را مستقیم هدف قرار میدهند. این منتقدان با وفاداری بی حدومرز خود به رویکرد ،انتقادی لوازم و تعلقاتی را و امی کاوند که به انسان منتقد مدرن امکان منتقد بودن می دهد. بدین ترتیب نویسندگان این مجموعه به این یگانه سنگر تفکر انتقادی نیز رحم نکرده و به جست وجوی تناقضات و خاستگاههای نقد میروند نقدی که سنگ بنای خود را سکولاریزم و رهایی از امر متعالی می پندارد.
اما این بازپرسی از نقد پیش از هر چیز خود نشان از تعلق به نقد دارد؛ تعلقی به مثابه ی در برگرفتن آن همچون خویگانی درونی شده؛ سرباز زدن مدام و نپذیرفتن آنچه که هست آنگونه که هست رویکردی که میشل فوکو در مقاله ی روشنگری چیست؟ آن را خویگان انسان مدرن میداند. در این جا با باتلر موافقم که اسد و محمود علی رغم اعلام فاصله گیری از پروژه ی نقد فوکویی، خود اجراگران نمونه ی آن هستند.

دیدگاه خود را بنویسید

  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...

محصولات مرتبط