جامعه شناسی هنر

شیوه های دیدن / دیوید انگلیس / جان هاگسون / جمال محمدی / نشرنی

از {{model.count}}
190,000
161,500 تومان
15%
محصول مورد نظر موجود نمی‌باشد.
تعداد
نوع
  • {{value}}
موجودی: {{ (0 > 2147483646) ? "نامحدود" : (model.stock || 0) }} عدد
کمی صبر کنید...

هسته‌ی اصلی برنامه‌ی پژوهشی جامعه‌شناسی هنر این گزاره است که تاریخ هنر «تاریخ تحول درون‌ذاتی سبک‌های هنری نیست» بلکه داستان کشمکش گروه‌ها و گفتمان‌ها بر سر هویت‌بخشی به برخی آثار و دریغ‌داشتن این هویت/برچسب از برخی دیگر است. این کشمکش‌ها همواره در چارچوب یک «قلمرو» رخ می‌دهند و درواقع برسازنده و خمیرمایه‌ی شکل‌دهنده‌ی همان «جهان هنری» یا «میدانی»‌اند که چیزی به اسم هنر و کسی به نام هنرمند در آن‌جا خلق می‌شود. آفرینش هنری و پویایی اجتماعی عمیقاً در هم‌تنیده‌اند و درک روشمند این درهم‌بافتگی مستلزم طرد و نفی اسطوره‌هایی چون «ذات/اصالت اثر هنری»، «منشأ بدوی هنر» و «رازآلودگی/تقدس هنر» است. کتاب حاضر، مشتمل بر مقالاتی در دو بخش تئوریک و مطالعه‌ی تجربی، می‌کوشد اهم آرای نظریه‌پردازان این حوزه را به بحث و نقد بگذارد و سپس با ارائه‌ی چند کار تحقیقاتی در خصوص موضوعات متنوع این حوزه (موسیقی، سینما، نقاشی، معماری، اپرا) نمونه‌هایی از شیوه‌ی انجام مطالعه‌ی تجربی و نتایج آن‌ها را در اختیار خواننده قرار دهد.

مولف
دیوید انگلیس
جان هاگسون
مترجم
جمال محمدی
ناشر
نشر نی
موضوع
اندیشه هایی در باب هنر و جامعه
شابک
9789641854753
تعداد صفحه
384 صفحه
قطع و جلد
رقعی شمیز
سال و نوبت چاپ
1401 || چاپ هفتم
زبان کتاب
فارسی

جامعه شناسی چگونه می تواند پرتویی بر فرهنگ و هنر در جامعه معاصر بیاندازد؟ چه چیزی در درک جامعه شناختی هنر بارز است؟ امروزه جامعه شناسی هنر به چه روشهایی بینش تازه ای در مورد ماهیت زندگی هنری ایجاد می کند؟ این جلد شامل مقالاتی از طیف گسترده ای از نویسندگان است که هرکدام از آنها با نشان دادن شیوه های متعددی که بیان گر تاثیر عمیق محیط اجتماعی در شکل گیری فرایند ها ی هنری است می باشد. دربرگیرنده طیف وسیعی از حوزه های هنری از جمله نقاشی، فیلم، باله و معماری است. کتاب شرح می دهد که چگونه فهم جامعه شناختی هنر چشم انداز های غنی و مهیجی را برای نقد با قاعده ارائه می دهد. این کتاب با پوشش تمام مکاتب مهم فکری و پرداختن به اشکال مختلف هنری، به خواننده یک راهنمای قابل فهم و در دسترس از مسائل اغلب پیچیده ارائه می دهد. این یک منبع ارزشمند برای دانشجویان خواهد بود که به دنبال درک سهم جامعه شناسی در مطالعه موضوعات هنری و زیبایی شناسی هستند. کتاب«جامعه شناسی هنر» شامل دو قسمت است. در بخش ابتدایی ایده های تئوریک حائز اهمیت در حوزه جامعه شناسی هنر مورد بررسی قرار می گیرد و در بخش بعدی به نحوه ی استفاده ازین اندیشه ها در تحلیل آثار هنری مختلف نشان داده می شود. در واقع فصول این بخش به مطاله ی موردی به شکل های مختلفی از آثار هنری می پردازد. آفرینش هنری و پویایی اجتماعی عمیقا درهم تنیده اند و درک روشمند این درهم بافتکی مستلزم طرد و نفی اسطوره هایی چون «ذات/اصالت اثر هنری»، «منشا بدوی هنر» و «راز آلودگی/تقدس هنر» است.

دیدگاه خود را بنویسید

  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...