غزلیات سعدی

از روی نسخه تصحیح شده مرحوم محمدعلی فروغی / شیخ مصلح الدین سعدی شیرازی / نشر ققنوس

از {{model.count}}
220,000
187,000 تومان
15%
محصول مورد نظر موجود نمی‌باشد.
تعداد
نوع
  • {{value}}
موجودی: {{ (2 > 2147483646) ? "نامحدود" : (model.stock || 2) }} عدد
کمی صبر کنید...

غزلیات سعدی" مجموعه ای از اشعار شیخ اجل است که تاکنون مورد تصحیح بسیاری از اساتید زبان و ادب فارسی قرار گرفته است. نسخه ی پیش رو از "غزلیات سعدی" که به همت نشر ققنوس منتشر شده است "از روی ن‍س‍خ‍ه ت‍ص‍ح‍ی‍ح ش‍ده م‍ح‍م‍دع‍ل‍ی ف‍روغ‍ی" به عرصه ی چاپ رسیده است.از سعدی بیش از ششصد غزل به جا مانده که به عقیده ی بسیاری از صاحب نظران زبان و ادبیات فارسی، قالب غزل را به اوج شکوفایی خود رسانده است. زبان سعدی در سرایش غزل، به زبان سنایی و انوری گرایش داشته و محور اکثر "غزلیات سعدی"، عشق می باشد. وی از معدود شعرایی است که غزل های عاشقانه اش، از شروع تا پایان، عاشقانه سروده می شود. اما علاوه بر غزل های عاشقانه و معروف شیخ اجل، محتوای پندآموز و عرفانی نیز در غزلیات وی مشاهده می شود که همچنان به اندازه ی غزل های عاشقانه، شگفتی برانگیز و چشم نواز است.

مولف
شیخ مصلح الدین سعدی شیرازی
تصحیح
از روی نسخه تصحیح شده مرحوم محمدعلی فروغی
ناشر
ققنوس
موضوع
شعر فارسی
شابک
9789643114640
تعداد صفحه
710 صفحه
قطع و جلد
رقعی شومیز
سال و نوبت چاپ
1402 || چاپ هفدهم
زبان کتاب
فارسی

"غزلیات سعدی" مجموعه ای از اشعار شیخ اجل است که تاکنون مورد تصحیح بسیاری از اساتید زبان و ادب فارسی قرار گرفته است. نسخه ی پیش رو از "غزلیات سعدی" که به همت نشر ققنوس منتشر شده است "از روی ن‍س‍خ‍ه ت‍ص‍ح‍ی‍ح ش‍ده م‍ح‍م‍دع‍ل‍ی ف‍روغ‍ی" به عرصه ی چاپ رسیده است.
از سعدی بیش از ششصد غزل به جا مانده که به عقیده ی بسیاری از صاحب نظران زبان و ادبیات فارسی، قالب غزل را به اوج شکوفایی خود رسانده است. زبان سعدی در سرایش غزل، به زبان سنایی و انوری گرایش داشته و محور اکثر "غزلیات سعدی"، عشق می باشد. وی از معدود شعرایی است که غزل های عاشقانه اش، از شروع تا پایان، عاشقانه سروده می شود. اما علاوه بر غزل های عاشقانه و معروف شیخ اجل، محتوای پندآموز و عرفانی نیز در غزلیات وی مشاهده می شود که همچنان به اندازه ی غزل های عاشقانه، شگفتی برانگیز و چشم نواز است.
در کتاب پیش رو که "از روی ن‍س‍خ‍ه ت‍ص‍ح‍ی‍ح ش‍ده م‍ح‍م‍دع‍ل‍ی ف‍روغ‍ی" به چاپ رسیده، علاوه بر اینکه مقدمه ای از فروغی در ابتدای کتاب آورده شده، مجموعه ی اشعار سعدی در قالب غزلیات، ترجیعات، قطعات، رباعیات، ملحقات و مفردات نیز در اختیار خوانندگان قرار گرفته است. دو مورد اساسی که در تصحیح این کتاب به چشم می خورد، یکی جدا سازی آثار سعدی به دو دسته ی مواعظ و حکمت سعدی و غزل های عاشقانه ی اوست که مورد اخیر، محتوای اصلی این مجلد است. تفاوت دیگر در تدوین غزل هاست که خلاف طبقه بندی چندین مجموعه که اشعار سعدی را به صورت طیبات، بدایع، خواتیم، غزلیات قدیم، ملعمات و صاحبیه تقسیم بندی کرده اند، محمدعلی فروغی بر پایه ی قالب هایی که پیش ترذکر شده و به ترتیب قوافی، غزل های عاشقانه ی سعدی را طبقه بندی نموده است.

قسمت هایی از کتاب غزلیات سعدی (لذت متن)

 این که تو داری قیامتست نه قامت/ وین نه تبسم که معجزست و کرامت/ هر که تماشای روی چون قمرت کرد/ سینه سپر کرد پیش تیر ملامت/ هر شب و روزی که بی تو می رود از عمر/ بر نفسی می رود هزار ندامت/ عمر نبود آن چه غافل از تو نشستم/ باقی عمر ایستاده ام به غرامت/ سرو خرامان چو قد معتدلت نیست/ آن همه وصفش که می کنند به قامت/ چشم مسافر که بر جمال تو افتاد/ عزم رحیلش بدل شود به اقامت / اهل فریقین در تو خیره بمانند/ گر بروی در حسابگاه قیامت/ این همه سختی و نامرادی سعدی/ چون تو پسندی سعادتست و سلامت

 ای که رحمت می نیاید بر منت/ آفرین بر جان و رحمت بر تنت/ قامتت گویم که دلبندست و خوب/ یا سخن یا آمدن یا رفتنت/ شرمش از روی تو باید آفتاب/ کاندرآید بامداد از روزنت/ حسن اندامت نمی گویم به شرح/ خود حکایت می کند پیراهنت/ ای که سر تا پایت از گل خرمنست/ رحمتی کن بر گدای خرمنت/ ماه رویا مهربانی پیشه کن/ سیرتی چون صورت مستحسنت/ ای جمال کعبه رویی باز کن/ تا طوافی می کنم پیرامنت/ دست گیر این پنج روزم در حیات/ تا نگیرم در قیامت دامنت/ عزم دارم کز دلت بیرون کنم/ و اندرون جان بسازم مسکنت/ درد دل با سنگدل گفتن چه سود/ باد سردی می دمم در آهنت/ گفتم از جورت بریزم خون خویش/ گفت خون خویشتن در گردنت/ گفتم آتش درزنم آفاق را/ گفت سعدی درنگیرد با منت

دیدگاه خود را بنویسید

  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...

محصولات مرتبط